Restaurangtips - Volym i Malmö

sparrisrisotto

Restaurangtips - Volym i Malmö

Vi blev bjudna på restaurang härom veckan, och eftersom det var ett blandat sällskap av både veganer och köttätare så blev det inga av våra stamställen, utan vi valde att prova ett ganska nyöppnat ställe som heterVolym. Volym ligger på Möllevångstorget i Malmö, på Kristianstadsgatan. Servitören var supertrevlig och sprang fram och tillbaka för att fråga kocken om det gick att ordna veganmat. Efter några turer så blev vi erbjudna denna fina Sparrisrisotto.

Sparrisen var den tjockaste och knaprigaste jag någonsin smakat, det kändes verkligen färskt. Risotton serverades med en ragu på gröna linser och cocktailtomater som hade en perfekt avvägning mellan sötma och syra. Detta toppades med en fänkålssallad. Fänkål är en av de grönsaker som jag har allra svårast för att äta, eftersom den ofta är besk och med väldigt stark doft av anis. Här hade kocken lyckats plana ut dessa smaker och ta fram fänkålens mer milda och goda smaker, mycket trevligt.

Det var en ganska stöddig portion, men det saknades något ännu matigare i den.  Risotton var väldigt len och god fast kanske något blek.

 

Till efterrätt fick det också bli en kompromiss och vi sammanfogade två av rätterna som fanns på menyn.

Persika i sockerlag med rostad mandel och mynta samt jordgubbar i vodka och mynta.

Bara tanken på att äta en efterrätt innehållande vodka fick oss att känna oss exklusiva. Och det var verkligen gott. Är inte någon matkemist men det kändes som att vodkan bromsade upp sötman från jordgubbarna och lät andra karaktäristiska smaker träda fram. De knapriga mandlarna och den rostade myntan var rättens höjdpunkt då persikorna blev aningen söta efter ett par tuggor. 

 

 

 

+ Trevlig och samarbetsvillig personal

+ Lugn och mysig miljö

+ Den underbara matkompromissen

+Lyxig efterrätt 

 

- Den saltade räkningen på 135 kronor för en varmrätt

- Inget veganalternativ utsatt på menyn 

 



Om ni vill gå och äta på Volym så kan jag rekommendera att ringa dit och höra med köket i förväg så att man är säker på att man får schysst vegomat. Ring 040 - 12 45 20 eller besök dem på Kristianstadsgatan 7 vid Möllevångstorget i Malmö

 

 


Kommentarer
Postat av: emla

har snurrat runt här på sidan och hittat mycket läckert. Är inte vegan själv men lagar gärna nyttig mat och här fanns gott om inpiration. Kommer definitivt att prova några av recepten!

Postat av: emla

har snurrat runt här på sidan och hittat mycket läckert. Är inte vegan själv men lagar gärna nyttig mat och här fanns gott om inpiration. Kommer definitivt att prova några av recepten!

2005-08-25 @ 17:23:08
URL: http://www.timglaset.blogspot.com
Postat av: sven

volym har grymt bra mat.... hur man kan tycka att 135kr är något dåligt fattar jag inte... det är ju billigt för den maten som serveras på volym... iofs om man bara är hungrig så kan man gå runt hörnet och äta en fallafel för 15kr...

2006-03-11 @ 00:15:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback