Mungbönssallad med smak av sweet chili och lime serverat med färskpotatis


Mungbönssallad med smak av sweet chili och lime serverat med färskpotatis

Maria smällde till med denna surprise som innehöll många härliga kombinationer av smaker. Perfekt picknickmat när man tröttnat på samma gamla franska potatissallad.

Koka mungbönorna, ungefär 30-35 minuter. De ska vara färdiga men ändå ha kvar en del spänst.

Skrubba potatisarna och koka dem tills de är färdiga. Använd små färskpotatisar.

Under tiden, skiva rödlök, morot och öppna en burk majs och blanda dem med de färdiga mungbönorna och potatisen. Har du andra grönsaker hemma så släng ner dem också, typ lättkokt broccoli eller paprika.

Dressingen gör du av skal och saft från en lime, en tesked socker, lika delar olja och sweet chilisås, och såklart salt och peppar. Blanda runt med grönsakerna tills de alla tagit smak.
Och som de säger i matlagningsprogrammen i tv, häll inte på dressingen förrän det är dags att äta, annars blir det blaskigt och förlorar fräschheten. (Jag kunde bara inte använda ordet "fräschör", det blev för mycket)

Klipp ner en stor bunte gräslök som du odlat i ditt fönster - Servera!


mungbön liten

recept för två personer:

10-15 små färskpotatisar
1-2 dl mungbönor som du kokar
½ rödlök
2 morötter
1 burk majs

dressing:
1 lime, saft och skal utav
1 tsk socker
½ dl sweet chili
½ dl olja
s & p
gräslök, klippt


tillagning och idé maria



Kommentarer
Postat av: Josefin

för alla som någon gång påstått att veganmat skulle vara enformig och näringsfattig, är den här sidan ett självklart argument för att så inte är fallet. stay vegan!

2005-07-10 @ 13:58:46
Postat av: styrbjörn

tack josefin! vad glad jag blir!
...and stay vegan!

2005-07-10 @ 21:57:18
Postat av: analfabet

jag blir så jävla hungrig av alla recept. :)

2006-01-19 @ 14:00:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback