Gästspel - Puddings Gulasch

puddings gulasch
Gästspel - Puddings Gulasch

Till dagens inlägg har jag plockat in en gästkock som bjudit mig på ungerska smarrigheter.
Rättens proteinkälla kommer ifrån kidneybönorna, pudding vill dock understryka att man kan använda sojakött eller liknande om man vill det.

Förbered genom att skiva upp morötter, lök och paprika i lite större bitar, gärna långa stavar.
Fräs sedan de skivade morötterna en stund, för att sedan lägga i lök och paprika.
Forsätt fräs tills de fått en schysst stekyta. Häll sedan på kidney bönorna,
de passerade tomaterna, hackad vitlök och grönsaksbuljong.

När de mjuknat något, ta i kryddorna, med tyngdpunkten på spiskumminen.
Bra mått är ca 2 tsk svartpeppar, 2 tsk örtsalt, basilika efter behag och sedan så pass mycket spiskummin, att den dominerar smakupplevelsen utan att helt ta över den.

Koka på svag värme i ungefär 10 minuter och smaka av. När morötterna känns lagom mjuka är det klart!

Servera med ris och en fräsch sallad. Gulaschen är väldigt smakrik och därför lämpar sig neutrala tillbehör som vanlig sallad och vitt ris bäst

Puddings Gulasch
4-6 portioner
en röd, en gul och en grön paprika
2 morötter
1 gul lök
1 röd lök
1 burk el 200-250 g kidneybönor
1 burk passerade tomater
2 finhackade vitlöksklyftor, inte pressade
olivolja
spiskummin
basilika
svartpeppar
örtsalt
grönsaksbuljong




Kommentarer
Postat av: Pat Thetic

Underbar rätt. Har precis testat göra den själv och det smälter i munnen.

Vem är den där Pudding? Jag hade gärna bjudit in honom för en föreläsning i Gulaschens tecken!

2005-05-25 @ 16:05:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback