Restaurangtips i Prag - Albio - Lyxig vegetarisk restaurang

threefold
Restaurangtips - Prag - Albio
När jag var ute på en mindre upptäcktsfärd i Prag så råkade jag gå förbi en restaurang vid namn Albio.
Senare på kvällen gick vi dit för att äta middag. De hade en stor och luftig lokal som var klädd i ljusa gula och röda toner. Atmosfären var väldigt avspänd och trevlig.
Deras meny var vegansk till 75 % och rätterna hade läckra och munvattnande namn.
De erbjöd 7-8 olika val i kategorierna soppa, förrätt, huvudrätt och efterätt. Eftersom priset var ganska högt så bestämde vi oss för att hålla oss till huvudrätterna.
Jag valde Sauterade grönsaker med ingefära på solrosolja och rökt tempeh och Maria valde Threefold fillet of tofu, seitan and robi with ginger on blanched vegetables. Som komplement till detta valde vi lök och vitlöksrostad potatis samt råris.
Min tempehrätt kom in tillsammans med morot, vårlök och rödkål, det smakade lite sött, ljuvligt. Sältan var väl avvägd och ingefäran låg och lurade i eftersmaken. Råriset var perfekt tillagat. Jag var mycket nöjd med anrättningen. Som enda invändning tycker jag att det kunde ha varit någon extra smak för att bryta sojans dominans, t.ex. lite rostade frön, någon röra eller lite bröd till.

Filémenyn somb bestod av panerad tofu, seitan och robi var också mycket god. Robin, som var nyt för oss hade samma konsistens som smält ost men med mer textur. Det smälte i munnen. Seitan hade en väldigt mjuk smak, på gränsen till tråkig. Bäst i rätten var tofun som gav bättre tuggmotstånd och den funkade också bäst med paneringen. De lök och vitlöksrostade potatisarna var underbart goda, som komplement erbjöds en dip gjord av sojayoghurt och riven rädisa. Jag skulle vilja kalla det för en rädistzatziki och den var nästan höjdpunkten.
Den utlovade ingefärssmaken i de blancherade grönsakerna uteblev vilket var en liten besvikelse. Att de bara bestod av morot och purjolök får också ses som ett minus.

Vi var mycket nöjda med maten även om man alltid har synpunkter. Deras matlagning är inriktad på hälsa fast på ett mer modernt sätt än det som t.ex. govindas förespråkar.
Maten var sockerfri, innehöll lite fett och efter maten erbjöds koffeinfri havrelatté.
Latten var vackert skiktad och den runda havresmaken var len och fin.

Varmrätterna låg runt 35-50 per styck, och man fick beställa "sidedish" för strax under tian.

+ Lyxiga rätter och mycket roligt att välja på
+ Fräsch lokal
+ Trevlig och samarbetsvillig personal
+  Hyfsad prisnivå med tanke på matens höga kvalité

- Kunde varit mer utmärkande smak i vissa delar av rätterna
- De hade fisk på menyn trots att de sade sig vara en vegetarisk restaurang

Adressen till Albio är Truhlárska 20, Praha 1.
200 meter över gatan från metrostationen Namesti Republicky
De har en hemsida och deras telefonnummer är 255 799 711

Det finns också en vegansk och ekologisk restaurang vägg i vägg som erbjuder massvis av korvar, tofu, tempeh, seitan, torkade produkter och ekologiska grönsaker, rekommenderas!

Google
Web Vegankrubb