Restaurangtips i Prag - Countrylife - Vegansk och ekologisk buffe

countrylag
Sa var man i Prag, Tjeckien. Hade last en del om den veganska buffen pa Countrylife som aven var helt och hallet ekologisk. Vi hittade restaurangen bara nagra hundra meter fran vart hostel. Vi mottes av en dandimpande buffe som var sakert tio meter lang. Det fanns alla sorters gronsaker; riven morot, broccoli, rodbeta, gurka lok och purjolok. Kornroror med olika gronsaker, olika froer, hemlagad majonnas, bade naturell och kryddad. Kokta eller uppvarmda gronsaker som majs, haricot verts m.m Till detta fanns hembakt surdegsbrod och olika vinagersorter och olivolja att ringla over.
Varmratterna var enkla men goda. En gratang med couscous, potatis, squash och tomat, en morot och brysselkalgryta, tofu och svampgryta och till detta hemlagat potatismos, ris och en broccoli och kumminsas.
Efter att nastan ha fyllt tva tallrikar sa var det dags for invagningen. Varmratterna och salladsbuffen kostade 23 tjeckiska kuna per hekto. Mina tva tallrikar gick pa 200 kuna inklusive dricka, vilket ar ungefar 65 kronor.

Bade jag och maria tyckte att varmratterna hade lite val mycket 70-talskollektiv over sig. Det var ganska okryddat och fantasilost sammansatt. Priset var inte heller det basta i ett land dar en stor stark kostar runt tian, men allting var ju ekologiskt sa det fick det vara vart.
Salladsbuffen och den hemgjorda majonnasen var det som gick hem bast, vi fick den vitamininjektion vi sa val behovde efter tva veckor pa pasta bolognaise och pommes frites.

+ Mycket att valja pa bade bland sallader och varmratter
+ Mysig lokal och hemtrevlig kansla
+ Helt veganskt och nastan helt ekologisk
+ Soppa och bulle kostade 7 kronor

- Torftigt kryddade och lite fantasilosa varmratter
- Nagot dyrt

 

Du hittar Countrylife i gamla staden, några meter från "Sex machine museum"
telefonnumret dit är 257 044 419

Countrylife har aven en helvegetarisk och ekologisk butik med massor av ostar, korvar, torkade varor och gronsaker som ar kanonbra.



Jag ber om ursakt for det langa uppehallet och for att det saknas prickar over bokstaverna samt att bilderna ar nagot oskarpa.


Kommentarer
Postat av: M

När jag var i Prag för drygt 5 år sedan låg Country Life rätt högt i pris. De verkar ha hållit sig där. Men utbudet var väldigt maffigt då med svenska vegan-mat-mått mätt.

Bra blogg förresten! Synd att man blir så hungrig av att läsa den bara...

2005-09-25 @ 23:13:14
Postat av: VeganC

Ska till Prag i sommar och kommer då definitivt leta upp den här restaurangen!! Underbart, tack!!

2006-02-26 @ 01:45:12
Postat av: Henrik

mer vegetariskt i prag här:
http://prague.tv/articles/dining/vegetarian-restaurant-guide

Postat av: Amanda

Hej, fin side!

Jeg har lige været i Prag og Country Life var et rigitg godt sted syntes jeg. Selv min veninde som ikke er vegetar foreslog at vi tog der ind anden gang ;0) Man betaler ikke pr.ret men pr.vægt og det koncept syntes jeg var sjovt og anderledes; jeg mener heller ikke det var dyrere end andre steder.
Alt i alt et godt og centralt sted for sultne vegetarer på eventyr i Prag.

2006-06-05 @ 01:09:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback